gaziantep escort
Bugun...



Tuzla'dan Anadolu'ya Tokatlıların Resitali İle Sona Erdi

Tokatlıların Tuzla’da Kuruluşun 30 Yılı Kutlamasında On Binler Marinada Buluştu

facebook-paylas
Tarih: 24-10-2022 02:16

Tuzla'dan Anadolu'ya Tokatlıların Resitali İle Sona Erdi

Tokat Valisi, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Siyasiler, Ünlü Sanatçılar On Binlerce Tokatlıyla Anadolu Mührünü Tuzla'da Vurdu

Tuzla Belediyesi İle Hemşehri Dernekleri, Anadolu’nun Her Köşesini Tadıyla, Müziğiyle, Kültürüyle Tuzla’ya Taşıdı. 33 Şehrin Hemşehri Dernekleri Yerel Tatları ve Yöresel Kültürleriyle Her Hafta Tuzla’da Sergilendi. Tuzla’dan Anadolu’ya Finaline Yakışır Bir Gece Yaşandı. Kuruluşunun 30.Yılına Denk Gelen Tokatlılar Düzenledikleri Gecede Ana Sponsor Aslen Tokatlı Olan Songül Karlı, Merhum Sanatçı Kıvırcık Ali’nin Oğlu Eren Özütemiz Sahne Aldı. Tokat Valisi, Tokat İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Siyasilerin Yoğun İlgi Gösterdikleri On Binlerce Tokatlıyla Anadolu Mührünü Tuzla'da Vurdu.

ÖMER BOLAT: BERABER BAŞARDIK, NİCE 30 SENELERİMİZ OLSUN

Gecenin Açılış Konuşmasını Yapan Tuzla Tokatlılar Dernek Başkanı Ömer Bolat Protokolü Selamladıktan Şunları Söyledi Derneğimizin Kuruluş Yılı 1992’den Beri Buralara Kadar Gelmesinde Emeği Olan ve Ebediyete Uğurladığımız Hemşerilerimiz Başta Olmak Üzere Tüm Vefat Eden Değerlerimize Allah’tan Rahmet, Hastalarımıza Acil Şifalar Diliyorum.

Derneğimiz Sizlerin Desteğiyle 30 Yıldır Yeni Konumlara Taşıdı ve Taşımaya ve Yükseltmeye Devam Edeceğiz. Tek Başımıza Değil Hep Birlikte Bunu Başaracağız. Mensubu Bulunmaktan Gurur Duyduğum Tokat’ın Örfünü, Adetini, Gelenek ve Göreneklerini En İyi Şekilde Yaşamak ve Yaşatmak İçin Hep Birlikte Biz Olmalıyız. 30 Yıldır Bir Çınar Gibi Ayakta Dimdik Duran Derneğimiz Tuzlamızın En Köklü Ve Eskimeyen Güzide Bir Sivil Toplum Kuruluşudur.

Hepimiz Aynı Kilimin Desenleriyiz Bugün Burada Bu Sözün Ne Kadar Doğru Olduğuna Bir Kez Daha Şahitlik Ettik. Birlikte Rahmet Var. Birlikte Hareket Ettiğimiz Müddetçe Herkes Kazanıyor. Hiçbir Zaman Unutmayalım Ki Hemşehri Dernekleri, İnsanlar Arasında Birlik ve Beraberliğin Köprüsüdür. Derneğimizin Birlik Beraberlik Çatısı Altında Toplanarak Hiçbir Siyasi Görüş Gözetmeksizin, Güzel Tokat’ımızın Hiçbir İlçesini Diğerinden Farklı Görmeksizin Beraberce Çalışarak Başarılı Hizmetlere İmza Atmaya Devem Edeceğiz.

30’üncü Kuruluş Yıldönümümüzde Gecemize Desteklerini Esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanımız Dr.Şadi Yazıcı Beyefendiye, Ana Sponsorumuz Aslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Veli Aslan Beyefendiye ve Coşkulu Havayı Oluşturmak Adına Bize Destek Verip Buradaki Yerini Alan Her Bir Tokatlı Hemşerilerimize ve Kıymetli Valimiz Başta Olmak Tüm Protokolümüze Teşekkür Ediyorum Nice 30 Yıllara İfadelerini Kullandı. 

Tuzla Tokatlılar Gecesine, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Erbaa Kaymakamı Altan Demirbilek, Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sezgin Çetin, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Poyraz, MHP Tuzla İlçe Başkanı Aslan Ali Baş, MHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Abdullah Çınar, Tokat Konfederasyon Başkanı Ahmet Yılmaz, Aslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Veli Aslan, MHP Tuzla Kadın Kolları Başkanı Seda Ömürlü, Tuzla Belediye Başkan Danışmanı Hüseyin Koca, Tuzla Belediye Başkan Danışmanı ve Hemşehri Dernekleri Başkanı Recep Demir ve On Binlerce Tokatlı Katıldı.

VELİ ASLAN: SAHALARA SIĞMIYORUZ

Gecenin Ana Sponsoru Olan Aslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Veli Aslan Yaptığı Konuşmada Her Zaman Olduğu Gibi Yine Sahalara Sığmıyoruz. Öncelikle Şunu Belirtmek İstiyorum Sesimizin Kısıklığı Yaklaşık İki Haftadır Yoğun Bir Şekilde Çalıştığımız Tuzla Tokatlılar Derneğimizle İnanılmaz Bir Mücadele Sergiledik. Dernek Yönetimimiz, İstişare Grubumuz Ve Gönüllü Çalışan Tokatlılarımızla Bugün Biz Bu Salona, Demiştim Ki Sığmayacağız Gerçekten De Öyle Oldu. Salonun Tamamı Dolu Sağ Tarafta İkram Alanın Tamamı Dolu O Kadar Güzel Bir Etkinlik Ki Tokat Birlik Beraberlik Başarı Demektir.  

Ben Bugün Tokatlılarda En Çok Emeği Geçen Son Bir Haftadır Tuzla Tokatlılar Derneğimizde Dolma Saran Ablalarımıza Teşekkür Etmek İstiyorum. Yaklaşık İki Gündür Sancaktepe Sarı Saltık Cem Evinde Sarmalarımızı ve Pilavlarımızı Pişirdik.  Sarı Saltık Cem Evi Başkanlarına Teşekkür Etmek İstiyorum. Bugün Yanımızda Olan Aramızda Olan Etkinliğe Katılan Katılmayan Tüm Derneklerimize Tüm Federasyonlarımıza, Tüm Üyelerimize Tüm Tokatlılara Uzaktan Yakından Gelen Herkese Teşekkür Ediyorum İyi Ki Varsınız İfadelerini Kullandı.

Tuzla Tokatlılar Gecesinde, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tuzla Kaymakamı Ali Akça İle Birlikte Tokat’tan Gelen Belediye Başkanları, Kaymakamlar da Selamlama Konuşması Yaptığı Gecede Birlik Beraberlik Mesajları Verildi. Dernek Çalışmalarında Büyük Katkı Sunan Yönetime ve İstişare Grubuna Plaket Verildi.

Aslen Tokatlı Olan Filiz Ağar Yöresel Şarkıları, Merhum Kıvırcık Ali’nin Oğlu Eren Özütemiz Babasının İzinde Giderek Gönüllerde Yer Alan Sazıyla Birçok Esirleriyle Birlikte Oy Ellikten, Isırgan Otu Türkülerini Söylerken Isırgan Otu Yoğun Tempoyla İstenirken Tokatlı Hemşerilerini Kırmayarak Tekrar Söyledi. Hem Sazıyla Hem de Sözleriyle Tokatlıların Gönüllerin Bam Teline Dokundu. 

Gecenin Finalini Songül Karlı Yaparken 1991 de İlk Kaseti 2008 den İtibaren Bazı Kanallarda Programları Bulunan Songül Karlı Tuzla Tokatlılar Derneğin 30. Kuruluş Yıl Dönümü ve Tuzla’dan Anadolu’ya Final Gecesinde Uzun Süre Hafızalardan Silinmeyecek Müthiş Konserli Geceye Omuz Omuza Performansıyla Başlayarak Onbeşlilerle Final Yaptı. Halaylarla Devam Ederek Müthiş Bir Konsere İmza Attı. Hayranlarıyla Arasına Kurulan Barikatı Kaldıran Duayen Sanatçı Tokatlıların Yoğun Fotoğraf İsteklerini Kırmayarak Sahneden Selfi Çekerek Gerçekleştirmesi de Takdir Edilecek Hareket Olarak Hafızalarda Yer Aldı. Hanımlar Adına Sahneye Çıkan Bir Bayan da Tüm Tokatlı Bayanlar Adına Çiçek Takdim Etti.  

Tuzla Tokatlılar Derneğin 30’üncü Yılı ve Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Gecelerin Finaline Çok İyi Hazırlan Dernek Yönetimi Müthiş Geceye Gelen On Binlerce Tokatlıyı İkramsız da Yollamadı. Tuzla Tokatlılar Derneğinde Bulunan Hanımların Hazırladığı Yöresel Yaprak Sarması, Pilav ve Ayran İkramı Sınırsız Şekilde 17:00’da Başlayarak Gecenin Sonuna Kadar Misafirlere İkram Edildi.




Bu haber 55435 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI