gaziantep escort
Bugun...



AK Parti, milletvekili adaylarını belirliyor

AK Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 26-03-2023 02:55

AK Parti, milletvekili adaylarını belirliyor

Partide 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart'ta sona erdi.

Aday adaylığı için başvuran 6 bin 25 kişi için teşkilat temayül yoklaması, bugün 81 il başkanlığınca elektronik ortamda yapıldı.

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

LİSTE 11 NİSAN'DA KAMUOYUNA AÇIKLANACAK

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek.

Üst komisyon 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak.

Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek.

AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZHASEKİ: İSTANBUL'DA 1721 KİŞİ MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN BAŞVURDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Bir rekor da özellikle milletvekili olmak isteyen arkadaşlarımızın sayısı. Şu ana kadar teşkilatımıza İstanbul için 1721 kişi milletvekili olmak için müracaat etti." dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için İstanbul'da 1721 kişinin milletvekili olmak için başvurduğunu söyledi.

Özhaseki, 14 Mayıs'taki 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığındaki temayül yoklamasına katıldı.

Basın mensuplarına konuşan Özhaseki, partilerin temayül yoklamasını senelerdir gelenek haline geldiğini ifade ederek, yoklamada partililer ve ileri gelenlerin oy kullandığını söyledi.

Özhaseki, çok yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, "Bugün burada oy kullanmak için 8 bin 500 kişiye yakın İstanbullu hemşehrimiz bizlere müracaat etti. Biz de bilgisayarlarımızı ona göre hazırladık. şu ana kadar yüzde 97 civarında oylarını kullandı.

Oy kullanma adına rekor bir katılım olduğunu dile getiren Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bir başka rekor da özellikle milletvekili olmak isteyen arkadaşlarımızın sayısı. Şu ana kadar teşkilatımıza 2 bine yakın, tam sayı vermek gerekirse İstanbul için 1721 kişi milletvekili olmak için müracaat ettiler. Arkadaşlarımız tabi bu müracaatlarını yaptılar ama teşkilat mensubu arkadaşlarımız da ne düşünüyorlarsa şimdi içeride zaten iradelerini beyan ediyorlar."

Özhaseki, şunları kaydetti:

"Özellikle il ve ilçe yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, ana kademe olduğu gibi, gençlik ve kadın kollarındaki görevli kardeşlerimiz oylarını kullanıyorlar. Meclis üyelerimiz de oylarını kullanıyorlar. Ayrıca mahalle başkanlarımız da bu konuda iradelerini ortaya koyuyorlar. Şu ana kadar belki de İstanbul'da en yüksek oranda müracaatların olduğu bir dönem yaşıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum."

AK Parti İstanbul İl Başkanlığında sabah saat 10.00'da başlayan oylama son teşkilat görevlisi oyunu kullanana kadar sürdü.

TUZLA TEMAYÜLDE TEŞKİLAT MENSUPLARINA SAHİP ÇIKTI

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av.Talha Tayfur, SKM Başkanı Nuri Özyavuz, Teşkilat Mensuplarıyla Gittiği AK Parti İstanbul İl Binasından Sabah 10:00’da Başlayan 1. Bölge Temayül Yoklamasına Katıldı. İradelerini Beyan Eden Teşkilat Mensupları, Kendi Değerleri Olan Tuzla’dan Başvuran 14 Milletvekili Aday Adayına Sahip Çıkarak Gönüllerinden Geçen Milletvekili Görmek İstedikleri Aday Adaylarına Oy Kullandı.  




Bu haber 542 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI